Havermout met appel en kaneel

Dit havermout recept heb ik echt al heel vaak gegeten, maar hij blijft mijn favoriet. Heel lekker als ontbijt met een kop thee, bijvoorbeeld caramelised pear van Pickwick past er goed bij. Het is heel vullend, ik heb hierna geen honger meer tot de lunch. Omdat je een aantal losse ingrediënten kan weglaten of vervangen, heb ik daar onderaan deze tekst een overzichtje van gemaakt.

Ingrediënten voor 1 portie:

1 banaan, 1 zoete kleine appel, 200 ml melk, 25 gram havermout, 1 tl kaneel, 1 tl chiazaadjes, honing

Recept:

Prak in een grote soepkom een hele banaan. Doe dan in deze volgorde de volgende ingrediënten erbij, en meng even na elk toegevoegd ingrediënt. Eerst kaneel, daarna chiazaadjes, dan havermout en als laatste melk. Doe het in de magnetron en snijd tegelijkertijd een appel in blokjes van ongeveer 1×1 cm. Haal de havermout uit de magnetron wanneer het heet is en doe de appel eroverheen. Doe er als laatste nog wat kaneel en honing overheen om het af te maken.

Vervangen:

De banaan kun je weglaten, dan krijgt het iets minder textuur en is het wat minder zoet, maar nog steeds lekker.

De melk kun je vervangen door water, het wordt dan iets plakkeriger. Vind ik zelf minder lekker, maar als je geen melk in huis hebt is dit prima.

Je kunt de chiazaadjes weglaten.

Je kunt de appel vervangen door bosbessen. Als je bevroren bosbessen gebruikt kun je deze gewoon met de rest in de magnetron doen.

Eén reactie op “Havermout met appel en kaneel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.