Influencers die me daadwerkelijk inspireren

De meeste mensen die ik ken spenderen veel tijd op sociale media, en ik ben hier zeker een van. Wel vind ik het belangrijk om deze tijd waardevol te spenderen. Een tijdje terug heb ik daarom een hele hoop mensen ontvolgd op sociale media. Iedereen die ik eigenlijk alleen volgde omdat ik dat altijd al deed, omdat ik ze ken of omdat ik het gevoel had dat ik ze moest volgen heb ik ontvolgd. Nu zie ik dus bijna alleen nog maar leuke mensen en gezellige foto’s langskomen, wat echt veel fijner is om bijvoorbeeld je dag mee te beginnen. Bij deze een lijstje met mensen die leuk zijn en mij online inspireren (en misschien ook jou).

Ashley van Bestdressed

Ashley maakt video’s op youtube, vaak over kleding of hoe ze haar kamer heeft ingericht. Ze is afgestudeerd aan de filmacademie in Los Angeles, en dit zie je echt terug in haar video’s. Er zit heel veel (edit)werk in, en het is echt mooi om naar te kijken. Ze is erg actief in het tweedehands winkelen, en ze geeft tips over hoe je goede kwaliteit tweedehands kleding kan herkennen en laat verschillende outfitcombinaties zien. Daarnaast spreekt haar persoonlijkheid me heel erg aan, ze heeft iets grappigs en gezelligs en ze is heel open over alles. Zo heeft ze bijvoorbeeld een video gemaakt over hoe ze haar financiën regelt. Ze is iemand waar ik graag vrienden mee zou willen zijn, en dat is denk ik wel speciaal om te vinden in iemand online.

Jennie Gielen van Jennie from the blog

Jennie is een Nederlandse blogger en youtuber. Ik volg haar ook op insta. Zij schrijft al jaren aan haar blog en heeft mij geïnspireerd om hier ook mee te beginnen. Ze is vegan en deelt soms ook vegan recepten. Wat mij bij haar bracht is dat ze afgelopen jaar zelf een boshuisje heeft gekocht, waar ze samen met haar hond Cody woont. Op haar youtube kanaal laat ze zien hoe het is om een een boshuisje te wonen, en ze heeft ook een podcast hierover. Hij heet De Bosbabe Podcast, en hierin vertelt ze hoe ze aan haar boshuisje is gekomen en bijvoorbeeld hoe ze zo zelfstanding heeft kunnen worden. Wat ik waardeer aan Jennie is dat ze echt in alles zo rustgevend is. Haar stem is heel fijn om naar te luisteren, en haar leven is ook niet zo hectisch als die van veel andere mensen. In haar video’s is ze vaak aan het wandelen met haar hond, iets aan het koken of kleine werkjes in huis aan het doen. Ze neemt de tijd voor dingen, en ik ben ervan overtuigd dat je dan ook meer geniet van wat je doet.

Kristin Johns

Kristin volg ik al sinds haar eerste youtube video. Ze woont met haar man in Los Angeles (maar gaat verhuizen naar het platteland) en heeft twee golden retrievers die veel voorkomen in haar video’s. Ik volg haar omdat ze heel lief en rustig overkomt, en de manier waarop ze leeft me aanspreekt. Vooral de manier waarop ze blij wordt van kleine dingen is leuk om te zien, en inspirerend om zelf ook te doen. Ook is het interieur van haar huis heel leuk, en laat ze vaak haar kleding zien en waar je het kan kopen. Ze is nu trouwens ook zwanger, waar ze het een en ander over deelt. Ik vind dat heel leuk om te volgen, maar ze heeft ook genoeg andere video’s. Wat haar speciaal maakt is dat ze christelijk is, en ze deelt soms mooie stukken uit de bijbel of andere religieuze boekjes. Ik ben zelf niet gelovig maar vind de spreuken wel mooi.

Leonie van der Grinten

En als laatste een heel ander persoon: Leonie. Leonie is strafrechtadvocaat, en ik volg haar op insta maar ze heeft ook een blog die te vinden is op haar website. Ze laat zien hoe haar leven er als strafrechtadvocaat uitziet, bijvoorbeeld door in haar stories te laten zien hoe laat ze wat aan het doen is. Ook schrijft ze instaposts wanneer ze een vraag heeft gekregen of over actuele onderwerpen. Ze heeft bijvoorbeeld een stukje geschreven over de avondklok en hoe dit juridisch geregeld is. Ook over de vervolging van de gearresteerde relschoppers van afgelopen maand heeft ze geschreven. Het is erg toegankelijk geschreven, ook als je niet veel van het onderwerp af weet is het goed te begrijpen wat ze zegt. Verder organiseert ze ook webinars over strafrecht, en heeft ze een podcast met een politieagent. De podcast heet Podcast by Leonie & Maritio. Ik vind het leuk om via haar op de hoogte te blijven van actuele strafrechtzaken, en in contact te komen met meer interessante mensen en info over strafrecht en criminaliteit.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *