Leuke dingen om te doen in Nijmegen

Afgelopen donderdag ben ik voor de tweede keer met de trein een dagje naar Nijmegen geweest. Echt een hele leuke stad! Ik heb hier een lijstje gemaakt van de dingen die ik daar heb gedaan, en vertel hoe je dit ook kan doen.

1. Deze stadswandeling. Hij laat je alle historische en interessante delen van Nijmegen zien, en je krijgt bij elk punt wat info erbij. Wij waren er wel een paar uur mee bezig, maar wij hebben wel ook echt alle informatiebordjes gelezen. Onderweg kom je langs genoeg plekjes om even te lunchen of iets te drinken mee te nemen. Ook hebben we veel parkjes en bankjes gezien om even uit te rusten. We kwamen bijvoorbeeld langs het Kronenburger Park, waar ze hertjes, zwanen en een volière hebben (dat is zo’n ding met vogels erin). Ik was erg onder de indruk van dit park met haar mooie hoogteverschillen, torens en waterval. Tijdens deze wandeling loop je ook over de Waalkade, waarover je kan uitkijken op de Waal. Hier liggen ook een aantal boten waar je ook iets kan drinken, zoals bij Opoe Sientje waar ik afgelopen september iets ben gaan drinken.

2. Wij hebben onze lunch gehaald bij Stadsbakkerij De Bie. Deze bakkerij ligt op de Lange Hezelstraat, de oudste en leukste winkelstraat van Nijmegen. Hier kom je vanzelf langs als je de bovenstaande stadswandeling maakt. Voor €4,45 kochten wij bij deze bakkerij een grote focaccia met tomaat en mozzarella, dit was genoeg om allebei van te lunchen. Ze hebben ook brood en gebak, en zelfs frikandelbroodjes.

3. Philipse is een schattig koffietentje waar we langsliepen. Als we niet al iets hadden gegeten en gedronken was ik hier graag een cappuccino gaan halen. Je kunt er volgens hun website ook biologische kloosterthee krijgen in allerlei smaken, en ze verkopen ook vintage keukenspulletjes zoals brocante kopjes en suikerpotten. Ze zitten in een smal straatje achter de Stevenskerk, midden in het centrum maar uit de drukte.

4. Vlak naast het station ligt Made In Asia (MIA), een Aziatisch restaurant met een prachtig interieur. Hier hebben wij koffie en Bubble Tea to go gehaald. De Bubble Tea was relatief duur (€5,50), maar je krijgt wel bijna een halve liter en het was heel lekker. Het eten zag er instawaardig uit en ze hebben hele interessante gerechten, maar dit is wel ook aan de dure kant. Je kunt het eten afhalen of laten bezorgen.

4 reacties op “Leuke dingen om te doen in Nijmegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.