Twee exotische vruchten (deel 2)

Vorige week heb ik twee exotische vruchten uitgeprobeerd, namelijk kaki fruit en lychees. Deze week probeer ik weer twee nieuwe vruchten: passievrucht en granaatappel.

Passievrucht

Passievruchten zijn relatief klein, en hebben een harde schil. Als je de schil doorsnijdt zie je pitjes, die je eruit kan lepelen en opeten. De smaak is zuur en fris. Ze zijn best lekker om gewoon zo te eten, maar je kunt er ook curd van maken (zoals je ook lemoncurd kan maken), of het in een toetje of smoothie verwerken. Ik heb geprobeerd er voor een toetje (zie link hieronder) passievrucht curd van te maken, maar dit smaakte erg veel naar boter. De volgende keer zou ik de passievrucht denk ik gewoon vers toevoegen aan een toetje. Samenvattend: zuur, fris, leuk om op de pitjes te bijten, kun je veel dingen mee maken 7/10.

De link naar het (verder heel lekkere) toetje dat ik had gemaakt: https://culi-sandra.nl/mon-chou-toetje-bastogne-lemon-curd/

Granaatappel

Granaatappelpitjes kun je bij de Albert Heijn makkelijk (en heel duur) in een plastic bakje kopen, maar je kunt ook een hele granaatappel kopen! Deze is veel goedkoper (ik weet alleen de prijs niet meer precies). Zo’n granaatappel is best wel groot. Als je hem opensnijdt kun je volgens google hem het beste in water laten weken, om de pitjes los te laten komen. Uiteindelijk was het alsnog best wel een prutswerk om ze er allemaal uit te krijgen, maar dan heb je er wel meteen heel veel. Vergeleken met de zongerijpte granaatappelpitjes uit het schap waren deze een klein beetje zuurder, maar ze waren vooral heel lekker! Ik heb ze nu gewoon zo naar binnen gelepeld, maar in het vervolg zou ik ze misschien in een salade erbij doen. Uiteindelijk kom ik, met inachtneming van de goedkope prijs, smaak, onpraktische methode van ontpitten en grote hoeveelheid pitjes in een vrucht, uit op een eindscore van 7/10.

Eén reactie op “Twee exotische vruchten (deel 2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.