Utrechtse small businesses om te steunen

Keek

Keek is een bakkerij en winkel. Je kunt er koffie halen en zelfgemaakt gebak kopen. Ik ben bij de lunchroom in de Twijnstraat langs geweest voor een cappuccino en bananenbrood. Ze hebben ook nog een vestiging aan de Oudegracht. Het bananenbrood vond ik echt superlekker, het was niet te nat en niet te droog. Heel fijn om even langs te gaan om even iets te halen voor tijdens een stadswandeling.

Dutch Scrunchies

Dutch Scrunchies is een bedrijfje van Iris Daleweij, die ik nog ken van de middelbare school. Ze maakt zelf dingen als scrunchies, haarbanden, mondkapjes en herbruikbare wattenschijfjes. Een scrunchie kost €5 en voor een mondkapje betaal je €7,50. Ze maakt deze dus allemaal zelf, en stuurt ze persoonlijk in een leuk pakketje naar je op. Je kunt via haar Instagram dm iets bestellen!

Carla’s Conditorie

Carla’s Conditorie is een bakkerij en lunchroom. Het is vanbinnen superschattig en gezellig ingericht. Ik ben er nu twee keer geweest, en voor een relatief goedkope prijs krijg je hele lekkere en interessante gebakjes. Ze hebben veel meer dan de standaard muffins en cake, en ze gebruiken bijvoorbeeld veel biologische en plantaardige producten. Ik vond het heel leuk om hier langs te gaan. Ze zijn open op vrijdag t/m zaterdag van 10 tot 4, en liggen echt pal naast de Dom.

Tijm

Tijm is een horecazaak met een vestiging in in Tuinwijk en een in het centrum. Ik heb hier een keer een hele dag zitten studeren en heb in die tijd gigantisch veel thee gedronken. Ze hebben namelijk heel veel verschillende soorten thee, waar je een refill van kunt krijgen. Je kunt ook gebak, lunch en avondeten bij ze bestellen of on the go meenemen.

Ria’s fournituren

Ria’s fournituren is een winkel voor allerlei naaibenodigdheden, stoffen en accessoires. De fysieke winkel is nu dicht, maar je kunt wel online bestellen. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan, maar heb wel met mijn studentenvereniging ViaKunst een workshop borduren gedaan. De pakketjes met benodigdheden hadden ze in haar online winkel besteld. Ik vond het heel leuk om een nieuwe hobby te leren, dus mocht je dat ook willen proberen kun je hier een soortgelijk pakketje als die van mij vinden.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.