Zo prop je al je spullen in een studentenkamer

Ik wist toen ik op mezelf ging wonen niet zo goed wat handig was om te kopen en wat ik mee moest nemen uit mijn oude kamer. Uiteindelijk heb ik (na een paar slechte aankopen) een aantal handige meubels gekocht en wat spullen weggedaan. Nu heb ik een manier gevonden om alles in mijn kamer te passen wat ik nodig heb, zonder dat het er al te rommelig of vol uit gaat zien.

Tip 1: kijk voordat je gaat verhuizen (of af en toe als je er al woont) wat je eigenlijk wil houden. Wanneer je verhuist naar een studentenkamer voelt het misschien logisch om al je spullen uit je vorige kamer gewoon in een nieuwe kamer te zetten, maar zo neem je onnodig troep mee. Ik ben toen door mijn kasten gegaan met een nieuwe blik. Bij alles moet je je afvragen: ga ik dit gebruiken in je studententijd? Bijvoorbeeld fotoboeken, kinderboeken, oude knutselspullen, lege schriften, kleding die je weinig draagt, etc. kun je allemaal achterlaten bij je ouders of eventueel verkopen of weggooien. Op deze manier neem je alleen de echte noodzakelijke dingen mee en begin je met een soort blanco kamer, waaraan je langzamerhand leuke dingen aan kan toevoegen zoals decor.

Tip 2: koop meubels met meerdere functies. Dit is echt de belangrijkste tip die ik graag had willen horen voordat ik op kamers ging. Ik heb nu een houten blok (zie foto’s hierboven) dat functioneert als een stoel voor gasten, opberging, en decor. Ik heb er dekens in gestopt en spulletjes en planten op gezet. Op deze manier neemt hij niet onnodig plek in, en hoef ik niet een extra stoel te kopen. Op Pinterest kun je ook veel mogelijkheden vinden om je kamer zo functioneel mogelijk in te delen.

Tip 3: koop meubels waar extra opbergruimte in zit. Bijvoorbeeld bij de Ikea hebben ze bedden, banken, stoelen, etc. waar al bergruimte in zit. Dat ziet er ook netjes uit, je spullen zijn netjes weggestopt. Mocht je al meubels hebben, vergeet niet dat je heel veel kwijt kan onder je bed! Je kunt bakken kopen (ja, weer bij Ikea) die onder je bed passen. Of onder je bank. Ik heb bij de Ikea (laatste keer dat ik het daarover heb) een uitklapbare tafel gekocht, zie de foto’s hierboven. Dit is dus eigenlijk een kast, maar je kunt hem uitklappen tot een tafel. Je spullen zijn verborgen achter de tafel, dit ziet er netjes uit, en zo heb je meer bewegingsruimte wanneer je de tafel niet nodig hebt.

Tip 4: functionele decoratie toevoegen. Ik heb het een beetje rustig aan gedaan met decoratie toevoegen, zodat ik steeds tussendoor kon kijken of het niet te veel werd. Ook heb ik vooral veel dingen met een functie gebruikt als decor, en heel weinig zelf gekocht. Bijvoorbeeld functionele dingen als boeken, eten in mooie voorraadpotten, servies, groente & fruit of bepaalde kleding kun je zichtbaar ergens neerzetten of ophangen. Alle ‘lelijke dingen’ heb ik gewoon weggestopt in kasten. Misschien dat ik hier de enige in ben, maar naast dat het er beter uitziet voel ik me ook veel rustiger wanneer ik niet tegen schoonmaakspullen aan hoef te kijken.

Tip 5: #consuminderen. Leen dingen ipv ze te kopen, of koop ze samen met iemand anders. Heb je echt je eigen cakevorm nodig? Of een eigen tosti-ijzer op je kamer? Ik heb toevallig gisteren in de Facebookgroep van mijn gebouw gevraagd of ik iemands legpuzzel mocht lenen voor een paar dagen. Vandaag ben ik hem gaan ophalen en vanavond kan ik gratis een puzzel maken. Scheelt ook nog eens geld. Ik zeg ideaal.

Eén reactie op “Zo prop je al je spullen in een studentenkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.